Hubočanov Zenit sa teší z postupu do skupinovej fázy Ligy majstrov

29.08.2013 Celý región

Bratislava 28. augusta (TASR) - V stredajších odvetných zápasoch play off si vybojovali postup do skupinovej fázy Ligy majstrov 2013/2014 futbalisti Zenitu Petrohrad, AC Miláno, Viktorie Plzeň, Realu Sociedad San Sebastian a Celticu Glasgow. Do skupinovej fázy sa tak súčasne kvalifikovali aj piati slovenskí legionári - Tomáš Hubočan zo Zenitu Petrohrad a kvarteto Marek Bakoš, Marián Čišovský, Michal Ďuriš a Matúš Kozáčik z Viktorie Plzeň. Žreb skupinovej fázy LM je na programe vo štvrtok 29. augusta o 17.45 h v Monaku.

Zenit Petrohrad - FC Pacos Ferreira 4:2 (1:0)
Slovenský futbalový reprezentant Tomáš Hubočan sa môže tešiť z postupu do skupinovej fázy Ligy majstrov 2013/2014. Jeho tím Zenit Petrohrad totiž s prehľadom zvíťazil aj v stredajšej barážovej odvete nad portugalským tímom FC Pacos Ferreira 4:2. Obranca Hubočan v odvetnom stretnutí odpočíval na lavičke náhradníkov.

Futbalisti ruského tímu išli do odvety s rozvahou a vedomím, že len športový zázrak ich môže pripraviť o postup. V prvom stretnutí totiž vyhrali na ihrisku súpera 4:1. V odvete v Petrohrade potrebovali na otvorenie skóre polhodinu. Smolnikov unikol po ľavej strane, našiel portugalského spoluhráča Dannyho, ktorý po krátkej finte vypálil presne do siete. V úvode druhého dejstva úradoval opäť Danny, keď preloboval bezmocného brankára Degru. V 66. minúte po rýchlom brejku usmernil Aňjukovov center hlavou do siete Bucharov a bolo už 3:0. Potom prišla blesková odpoveď hostí, po strele z 25 m skóroval Manuel Jose - 3:1. Lenže v 78. minúte bezpečne premenil pokutový kop striedajúci Aršavin a v otvorenom zápase uzavrel skóre duelu na 4:2 Carlao.

AC Miláno - PSV Eindhoven 3:0 (1:0)

Na San Sire udrelo hneď z prvej strely domácich na bránu PSV Eindhoven. Z dobrých 20 m sa dostal k odrazenej lopte Boateng a prízemnou strelou k žrdi skóroval - 1:0. Miláno mohlo po polhodine viesť dvojgólovým rozdielom, ale pohotovú koncovku El Shaarawyho zastavilo brvno. Ten istý hráč mohol skórovať v 54. minúte, ale proti vybiehajúcemu brankárovi Zoetovi mieril tesne vedľa. O chvíľu však po rohovom kope predĺžil Mexes loptu kolenom a Balotelli mieril z voleja pohotovo pod brvno - 2:0. V 78. minúte sa po rýchlom brejku dostala lopta až na ľavú stranu k Boatengovi a ten z neľahkej pozícii v páde upravil na 3:0.

NK Maribor - Viktoria Plzeň 0:1 (0:0)

Futbalisti Plzne si lepší úvod v "slovinskej odvete" ani nemohli želať. Horváth poslal lob do šestnástky, Rajtoralovi síce odskočila lopta, ale rovno k Teclovi, ktorý prestrelil brankára Handanoviča. Domáci mali v prvom polčase držanie lopty na svojej strane (65%-35%), ale do gólových šancí sa buď vôbec nedostali, alebo pohotovo zakročil slovenský gólman Kozáčik.

Celtic Glasgow - Šachťor Karagandy 3:0 (1:0)

Favorizovaný Celtic Glasgow sa dlho nevedel presadiť a napriek územnej prevahe nemal v prvom polčase žiadnu gólovú šancu. Hráči škótskeho majstra znervózneli a preháňali to s dôrazom v osobných súbojoch. Avšak, keď už obe mužstvá mysleli na prestávku, si Samaras vymenil loptu s Commonsom, a ten skóroval strelou z viac ako 20 metrov - 1:0. Krátko po zmene strán už domáci zmazali dvojgólové manko. Samaras sa dostal na úrovni ofsajdu k nevydarenej strele spoluhráča a upravil zblízka na 2:0. Keď už sa zdalo, že zápas pôjde do predĺženia vnikol Stokes do šestnástky a jeho spätnú prihrávku premenil na postupový gól pre Celtic Forrest - 3:0.

RS San Sebastian - Olympique Lyon 2:0 (0:0)

V Baskicku zvíťazil Real Sociedad San Sebastian nad Olympique Lyon 1:0. Najbližšie k úvodnému gólu mal domáci Seferovič v 49. minúte, ale jeho strelu zastavila žrď. V 67. minúte sa však už domáci dočkali, keď si na center Griezmanna z rohového kopu najlepšie vyskočil Vela a z malého vápna skóroval hlavou - 1:0. Mexický kanonier ešte v samotnom závere spečatil výhru domácich po exportnom góle.


Sumár - odvety play off Ligy majstrov 2013/2014:
Zenit Petrohrad - FC Pacos Ferreira 4:2 (1:0)
Góly: 30. a 48. Danny, 66. Bucharov, 78. Aršavin (11 m) - 68. Manuel Jose, 83. Carlao
(T. Hubočan za domácich na lavičke náhradníkov)
/prvý zápas 4:1, postúpil Zenit/

Celtic Glasgow - Šachťor Karagandy 3:0 (1:0)
Góly: 45.+1 Commons, 48. Samaras, 90.+2 Forrest
/prvý zápas 0:2, postúpil Celtic/

AC Miláno - PSV Eindhoven 3:0 (1:0)
Góly: 9. a 78. Boateng, 55. Balotelli
/prvý zápas 1:1, postúpilo Miláno/

NK Maribor - Viktoria Plzeň 0:1 (0:0)
Gól: 3. Tecl
(Za hostí M. Kozáčik, M. Čišovský celý zápas, M. Ďuriš od 75. min.)
/prvý zápas 1:3, postúpila Plzeň/

RS San Sebastian - Olympique Lyon 2:0 (0:0)
Góly: 67. a 90. Vela
/prvý zápas 2:0, postúpil San Sebastian/
 

Vyberte región